Älgköttbullar med ädelost

För 4 personer400 g viltfärs150 g fläskfärs4 msk ströbröd1 dl vatten eller rödvin1 msk kalvfond3 msk fint råriven gul lök1 tsk ljus fransk senap1 vitlöksklyfta1 tsk timjan1 äggsmör och rapsolja till stekningTill såsen:2 dl vatten1 dl grädde1 msk vilt- eller kalvfond25 g ädelost2 msk maizena till redning

Mat & dryck2008-10-09 05:14
1. Blanda ströbröd med vatten eller vin, kalvfond, råriven gul lök, ljus fransk senap och pressad vitlök. Låt brödet svälla någon minut.

2. Arbeta i vilt- och fläskfärs, ägg, timjan. Salta och peppra.

3. Forma inte alltför små köttbullar som steks 4-5 minuter i lika delar smör och rapsolja. Rulla köttbullarna då och då i pannan.

4. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt vilt- eller kalvfond. Koka upp och red med maizena löst i lite vatten. Låt såsen sjuda sakta utan lock i 5 minuter.

5. Smula i ädelosten och låt såsen dra på mycket svag värme ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!