Älggryta med bacon och steklök
För 4-5 personer800 g älgkött1 morot1/4 rotselleri2 gula lökar1 knippa persilja1/2 kruka timjan1/2 kruka rosmarin2 lagerbladsmör och rapsolja2 dl rödvin1 1/2 msk vilt- eller kalvfond150 g bacon300 g steklökarmaizena till redningsalt och peppar
2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja. När köttet fått fin färg tillsätts grönsakshacket. Bryn allt ett par minuter till.
3. Tillsätt hela kvistar av persilja, timjan och rosmarin. Lägg i lagerblad och fortsätt med rödvin, fond och vatten så det täcker. Koka upp och sjud grytan under lock cirka en och en halv timme.
4. Strimla bacon och skala steklöken. Stek löken till dess den får fin färg, då läggs bacon i pannan och allt får steka ihop någon minut. Vänd ner blandningen i grytan när den är nästan klar.
Red av grytan med maizena och låt den sjuda 5 minuter till därefter. Fiska upp örtkvistarna och ersätt dem hackade färska kryddor av samma slag. Salta och peppra.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!