Älgfärsjärpar med Västerbottenost

För 4 personer600 g älgfärs alternativt 450 g älgfärs och 150 g fläskfärs2 äggvitor2 dl riven västerbottenost3-4 kvistar timjansmör och rapsolja till stekningTillbehör:500 g kall kokt potatis1 stor morot2 gula lökar150 g haricots verts200 g svamp, gärna vildsalt och peppargelé

Mat & dryck2008-10-09 06:00
1. Arbeta samman färs, enbart älg eller älg och fläsk, med äggvitor. Krydda lätt med salt och peppar. Riv ost och finhacka timjan.

2. Tryck ut färsen till 8 fyrkantiga biffar. Lägg en sträng med ost och timjan tvärs över och vik ihop köttfärsen runt fyllningen. Tryck ihop, särskilt i ändarna, så att fyllningen stannar kvar.

3. Förbered tillbehören. Skär potatis och lök i klyftor, strimla moroten fint. Större svampar delas. Lägg allt, inklusive haricot vertsen i rymlig stekpanna eller gryta och stek med smör och lite rapsolja. Salta och peppra mot slutet.

4. Stek järparna. Vänd dem inledningsvis så de får färg runt om. Sänk värmen och efterstek 8-10 minuter. Serveras med mörk gelé och gärna en likaledes mörk viltsky.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!