Aioligratinerade musslor

4 personer1-2 nät musslor1 gul lökvitlökpersiljatimjanvitt vin.Aioli: 2 dec rapsolja, 1 msk dijonsenap, 3 vitlöksklyftor, citron, 2 äggulor, rivet vitt bröd

Mat & dryck2008-09-19 00:02
Skrapa musslorna och ta bort skäggtussen. Kolla att alla lever. Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor gryta. Tillsätt persilja, timjan och vitt vin. Lägg i musslorna och koka tills de öppnar sig. Tag bort det övre skalet.
Aiolin: Lägg gulorna i en rundbottnad bunke och tillsätt senapen. Häll oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar kraftigt med en elvisp så att aiolin tjocknar och växer. Hacka vitlöken i fina skivor. Tillsätt vitlök, salt, peppar, några droppar citronsaft och lite rivet bröd. Klicka över musslorna och stoppa i ugnen i 200 grader tills aiolin blivit svagt ljusbrun, cirka 15 minuter. Servera omedelbart.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!