Äggvåfflor

(4 port)50 g margarin3 ägg3 dl mjölk,3 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver1 dl tjock grädde

Mat & dryck1998-11-23 13:06
Smält fettet. Vispa ägg, hälften av mjölken samt mjölet blandat med bakpulver till en jämn smet. Tillsätt det smälta avsvalnade fettet och resten av mjölken. Vispa grädden och vänd ner den. Grädda våfflor.
Servera med sylt och vispad grädde eller glass.

Förslag på tillbehör till våfflor:

bär eller sylt och vispad grädde
glass med varm chokladsås
gräddfil smaksatt med vanlig rökt kaviar och hackad gräslök
keso blandad med rökt skinka eller kassler och smaksatt med riven pepparrot
smältost blandad med finhackad paprika eller purjolök
hårdkokta, hackade ägg, blandade med hackad ansjovis och hackad gul lök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!