Valsta får rink för multisport och utomhusgym

Nu startar satsningarna i Valsta. Får bland annat multisportrink och isyta.

I satsningarna ingår ny belysning vid hundrastgården vid Vattentornsparken och åparken i Valsta. Ett upplyst minigym är också på gång.

I satsningarna ingår ny belysning vid hundrastgården vid Vattentornsparken och åparken i Valsta. Ett upplyst minigym är också på gång.

Foto: Maria Lindblom

Märsta2019-09-20 13:45

På vintern kan det bli en isyta utanför Valsta centrum. På sommaren kommer rinken att kläs i nålfilt och användas till basket, minigolf eller andra sporter.

– Eventuellt kommer vi även att kunna ha personal vid rinken som kan sälja kaffe och glass och som kan sköta en så kallad fritidsbank, där skridskor och annan idrottsutrustning går att låna, säger Lars Björling (Sfs) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Även en multisportrink planeras. Satsningarna ingår i ett stort utvecklingsprojekt för Valsta som presenterades under fredagen. Projektet heter Valsta 2030 och syftet är att öka Valstas attraktionskraft.

– Vi vill stärka Valstas attraktionskraft som kommundel, både att bo och verka i, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förra året genomförde Sigtuna kommun en medborgardialog i syfte att stärka Valsta som bostads- och vistelseplats. 150 personer deltog i dialogen som gav många nya idéer.

Efter dialogen undersöktes vad som behöver förändras för att öka säkerheten och känslan av trygghet. 

Bland annat blir det ny belysning vid hundrastgården vid Vattentornsparken och åparken i Valsta. Ett upplyst minigym håller också på att ta form i anslutning till Valsta motionsspår samt flera nya sittplatser har skapats i kommundelen. Det pågår också ett stort röjningsarbete av buskage vid exempelvis gång- och cykelvägar. 

–  Vi arbetar med att ta fram en 10-årsplan, där såväl kortsiktiga som långsiktiga åtgärder och satsningar ingår. Det vi ser hända i Valsta nu under hösten är bara början, säger Olov Holst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!