"Tänkte att det var en galning"

Mitt under en handbollsmatch i ungdoms-SM körde en bil in genom väggen på Vikingahallen i Märsta. Dagen efter kunde matchen återupptas, även om många var chockade.

Efter olyckan kunde den trasiga väggen tillfälligt lagas under natten till söndagen.

Efter olyckan kunde den trasiga väggen tillfälligt lagas under natten till söndagen.

Foto: Läsarbild

Märsta2019-12-01 13:57

Under helgen har ungdoms-SM i handboll gått av stapeln i Vikingahallen i Märsta. På lördagskvällen möttes pojkar i 14-årsåldern från Skåre och Boden. Matchen avbröts dock abrupt.
– Du kan ju tänka dig själv. Det är mitt under pågående match och plötsligt dunkar det till. Och så blir det knäpptyst. Folk gråter, folk skakar av rädsla, säger Magnus Larsson, ordförande för arrangörsklubben Skånela IF.

Efter att bilen kört in i idrottshallen lämnade spelarna snabbt planen. Ledare och publik reagerade olika på det inträffade.
– Det var väldigt traumatiskt. Jag tänkte direkt att "nu är det någon galning som ska in och göra något", medan andra tänkte att det bara var en olycka, säger Magnus Larsson.

Hallen utrymdes och all aktivitet avbröts för kvällen. Under kvällen och natten fick väggen en tillfällig lagning och på söndagsmorgonen var man igång med matcherna igen. Samtidigt som ungdoms-SM pågår spelas också en del andra matcher och några av de fick ställas in så att mästerskapet kunde fortsätta.
Den match som fick avbrytas återupptogs på söndagen.
– Snacka om modiga killar som vågar starta igen efter en sådan sak. Jag är otroligt imponerad över hur alla har agerat efteråt. Det har städats, ringts och skjutsats. Alla ställde upp, säger Magnus Larsson.

Föraren till bilen som kraschade in i idrottshallen greps på söndagskvällen misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!