Släpper nytt album med experimentell hiphop

De har redan släppt fyra singlar under året och fått positiv uppmärksamhet utomlands. I november släpper Bobby Royale sitt första fullängdsalbum.

Gustave Lund, mer känd som ”Gurra G” och 
Märstabon Nils Ahlsén, artistnamn Isac Parker är två av medlemmarna i hiphop-gruppen Bobby Royale som albumdebuterar i november.

Gustave Lund, mer känd som ”Gurra G” och Märstabon Nils Ahlsén, artistnamn Isac Parker är två av medlemmarna i hiphop-gruppen Bobby Royale som albumdebuterar i november.

Foto: Fredrik Andersson

Märsta2019-11-12 16:00

– Vi i bandet är gamla hiphop-gubbar som varit i musikbranschen 20-30 år. De flesta av oss är även föräldrar. Då är det inte så intressant att skriva om pengar och kriminalitet. I stället skriver jag om familjeliv, barn, politik och samhällsutveckling, berättar bandets rappare och låtskrivare, Märstabon Nisse ”Isac Parker” Ahlsén.

En av de stora utländska musikbloggarna, ”Anrfactory” skriver: ”Hiphop blir inte mer storslagen än så här” om Bobby Royales nya låt ”Remember”.

– Vi har alla en förkärlek för en mer musikalisk äldre form av hip hop. Sen har vi tagit en modern twist på detta med full uppsättning av instrument och blåsorkester. Vi vill bevara hiphopen och samtidigt göra något nytt av det gamla berättar Nisse Ahlsén.

Bandet som funnits i två år består också av Gurra G på percussion, Thomas Blindberg på bas, Björn Skiss Edqvist på trumpet och Markus Lindberg på sång. Gruppen skriver redan nu på nästa album som troligtvis släpps hösten 2020. 

– Det är verkligen roligt att spela tillsammans med så erfarna musiker. Det gör det möjligt att experimentera och blanda genres som jazz, soul och ”old school hiphop, säger Nisse Ahlsén.

Med sin experimentella hiphop vill gruppen nå ut till nya lyssnare. 

– Vi vill vara en motpart till den likriktning som finns inom hiphopen. Vår publik är spridd i åldrarna, men vårt lite bredare sound har gjort att vi även lockat till oss en ny äldre publik som inte tidigare lyssnat på hiphop. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!