Det var när miljö- och hälsoskyddsnämnden fick in ett klagomål i mars 2020 som upptäckten gjordes.
– Det var en elev som hörde av sig och klagade på maten, det var så vi fick reda på det, säger Magnus Hjorth, miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljökontoret.
Myndigheten ansåg dock inte att det var fel på maten, men upptäckte att verksamheten hade pågått sedan 2011 – utan att anläggningen varit registrerad som livsmedelsanläggning.
Enligt lag ska en anmälan lämnas in till myndigheten två veckor innan verksamheten påbörjas.
– Rektorn som tillträdde för något år sedan trodde att de var registrerade och hade inte reflekterat över det, säger Magnus Hjorth.
Efter ett samtal från myndigheten inkom en anmälan om registrering i mitten av april.
Skolan lagar inte till maten själva utan får den via ett cateringbolag.
– De måste ändå ha tillstånd. De ska kontrollera att maten håller rätt temperatur och att det blir en hygienisk servering.
Vad blir påföljden på det här?
– Det är upp till åklagaren och domstolen att bedöma. Det har kommit en ny lag som började gälla första januari 2019 som innebär att man får en sanktionsavgift om man inte är registrerad. Men har man varit i gång längre så gäller inte den lagen, så de omfattas inte av den.
Tror du det finns fler liknande oupptäckta fall i kommunen?
– Nej, det tror jag inte, inte när det gäller skolor. Det var lite extremt att vi har missat det här.
Tidningen har utan framgång sökt rektorn på skolan.