Exmaken har förföljt kvinnans familj sedan han kom tillbaka till Sverige juni 2019. Till exempel har han enligt ett vittne sagt att han hade velat kasta syra på kvinnans ansikte. Även en polis blev vittne till när ex-mannen efter gripandet sade saker som "jag borde ha skjutit henne, det hade varit bättre om jag hade bränt henne".
I augusti dömdes han för olaga hot, men kvinnan tycker att påföljden var värdelös: villkorlig dom, på grund av att han tidigare är ostraffad. Han ska också betala nästan 20 000 i skadestånd till paret.
Men detta avskräckte inte exmannen, som överträdde kontaktförbudet efter domen. Han skickade brev och var utanför parets hem och uttalade hot, bland annat att han skulle våldta dottern till exfruns nya man.
Exmannen dömdes återigen i september för fyra fall av olaga hot och två fall av överträdelse av kontaktförbud. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn som ska förenas med samhällstjänst på 80 timmar. Han ska också betala skadestånd till paret, sammanlagt 18 000 kronor.
– Men han släpptes, och så är han tillbaka igen och förföljer oss, säger kvinnan.
Några timmar efter den senaste rättegången i början av september överträdde han återigen kontaktförbudet och häktades därefter. Åtal väcktes 19 september.
Kvinnan berättar för tidningen att skilsmässan gick igenom för fem år sedan. Barnen bor hos henne. När hon hittade en ny kärlek kom exmaken plötsligt tillbaka. Han kunde inte acceptera att hon gifte sig med en ny man.
– Det finns ingenting i vår religion som säger att jag inte får gifta om mig, och inte med någon som tillhör en annan religion. Jag bor i Sverige nu. Jag kan bestämma vem jag vill älska, även om han tillhör en annan religion.
Familjen har plågats i fyra månader. Hon har uppmuntrats söka upp kvinnojouren och fundera över skyddsboende, men hon ogillar tanken.
– Ska jag flytta hela familjen från Märsta där vi trivs, så jag slipper honom? Ibland undrar jag om man inte lyssnar på mig eller ger mig skydd på grund av att jag är en utländsk kvinna,. Ska jag behöva dö innan de lyssnar? Att någonting dåligt ska hända oss, är det vad rättsväsendet väntar på för att kunna stoppa honom? Jag är besviken, säger hon.