Libanon kolgrill och pizza kommer att drivas av Sigtunafamiljen Mourad – som tidigare har drivit Sigtuna Krog, Plantaget och Medelhavet i Sigtuna.
– Libanesisk mat har varit trendigt i Stockholm på grund av de nyttiga små rätterna. Och den libanesiska maten är känd i hela mellanöstern, säger Charles Mourad.
– Libanesisk mat är smakrik snarare än stark, säger hans fru Cecilia Uddman.
Restaurangen ska bjuda på kalla rätter som fattoush och den populära salladen tabbouleh. Bland varmrätterna finns scampi och shawarma. Shawarma är en smörgås med marinerat kött som är spettat och grillat. För det har restaurangen beställt en shawarmamaskin eller kebabgrill.
Libanesiska specialiteter som hummus och labneh finns också på menyn. Hummus är en kikärtsröra, och labneh är tjock avrunnen yoghurt från getmjölk. Hummus och labneh är populära i hela Medelhavsregionen.
– Vi har anlitat en kock från Libanon som är specialiserad på just libanesisk mat. Han kör grillen och gör spett från grunden, säger Cecilia Uddman.
Libanon kolgrill och pizza kommer att ha adana kebab och andra köttspett, men även pizza.
Öppningen är planerad till 1 mars. Familjen Mourad har verkat i branschen i 34 år. Pappan Mourad Abdul Ahad kom ensam till Sverige 1976 på grund av krig i hemlandet. Tio år senare startade han sin första restaurang i Sigtuna. Han har idag tre vuxna döttrar och sonen Charles Mourad.