Kräver respekt för taxistolpen

Taxiföraren Leo Yalcin har fått nog av taxikaoset vid Märsta station. Han vill att kommunen flyttar taxistolpen till annan plats.

Taxiföraren Leo Yalcin klagar om taxikaoset vid Märsta station.

Taxiföraren Leo Yalcin klagar om taxikaoset vid Märsta station.

Foto: Jeanina Santiago

Märsta2019-09-25 07:00

– Många taxiförare förstår inte att den första taxibilen som kommer ska parkeras precis vid taxistolpen, och inte efter eller innan stolpen. Det orsakar kaos i ordningssystemet, säger Leo Yalcin.

Leo Yalcin har varit taxiförare i många år, och taxikaoset vid stationen har blivit sämre genom åren, enligt honom. Det är viktigt att den första taxibilen som kommer parkerar precis vid taxistolpen, och inte några meter efter –  så det finns plats för andra taxibilar som vill stanna vid Märsta station. Ett annat problem är att när det redan finns en kö som börjar vid stolpen, så kommer friåkare som ställer sig framför kön, vid vändplatsen där man egentligen inte får parkera.

–  Det händer framför allt när det är tågproblem och många passagerare kliver av vid Märsta station för att sedan ta taxi. Friåkare följer inte ordningen. Man ska ställa sig i kö.

Han har fått nog och klagat hos Sigtuna kommuns stadsbyggnadskontor. Han vill att stadsbyggnadskontoret flyttar taxistolpen längre in i området för att det ska bli plats för fler taxibilar. Han vill också ha en större taxistolpe-skylt så att ingen missar den. Han fick svaret att hans synpunkter skickats vidare till de ansvariga för skyltning i kommunen –  för att se om det kan tydliggöras var taxi får stå. För att kunna flytta stolpen behövs ett politiskt beslut, enligt Stadsbyggnadskontoret.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!