Den misstänkte för dådet har släppts

Den man i 30-årsåldern som kraschade sin bil genom väggen till Vikingahallen i Märsta på lördagskvällen och är misstänkt för försök till mord har släppts av åklagare.

Förhör med den misstänkta och vittnen pågår.

Förhör med den misstänkta och vittnen pågår.

Foto: Läsarbild

Märsta2019-12-02 12:00

Han greps, till en början misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han släpptes senare fri men greps åter på söndagskvällen i en lägenhet i Sigtuna.

Varför släppte ni honom, för att sedan gripa honom igen?

–  Alla uppgifter fanns i ärendet. Den första ansvariga för utredningen gjorde en bedömning i lördags att det inte var något annat än grov vårdslöshet i trafik. Men handläggaren som tog över i söndags gjorde en annan bedömning på de uppgifter som redan fanns. Handläggaren lyfte bedömningen till en högre chef inom organisationen att det fanns möjlighet att han kan vara misstänkt för försök till mord också, säger polisens kommunikatör Mats Eriksson. 

Stämmer det att han tidigare är dömd för flera våldsbrott?

– Vi kan inte kommentera det. 

Är det ett terrordåd?

–  Det är ingen information som jag har. Jag vet inte det. 

Nu jobbar polisen med utredningen. Förhör med den misstänkta och vittnen pågår. Det görs löpande en bedömning om huruvida han ska vara fortsatt anhållen. Att vara skäligen misstänkt för försök till mord betyder att mannen kan vara anhållen i sju dagar, men åklagaren kan fatta nytt beslut om han ska vara anhållen längre enligt Mats Eriksson. 

Under måndagseftermiddagen släpptes den anhållna mannen av åklagare.

– Misstankarna mot personen kvarstår, men de har försvagats och det finns därför inte längre skäl för frihetsberövande, säger kammaråklagare Jenny Karlsson i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!