På den väg i Långsand där räddningstjänsten och polisen hade sin ledningsplats i samband med räddningsarbetet är det tomt och tyst på torsdagen.
Det enda som finns kvar efter olyckan är en mängd bilspår och en upptrampad stig genom skogen ner till olycksplatsen på Bottenhavets is som ligger en knapp kilometer bort.
En äldre kvinna som är på väg ner mot havet och olycksplatsen konstaterar:
– Det är så förskräckligt. Unga människor var det också, så tragiskt.
Ute på isen ser man fortfarande tydliga spår av de pulkor som dragit både räddningsutrustning och de personer som man lyckats rädda ur det kalla vattnet.
Ett hundratal meter från olycksplatsen i hamnen i Långsand håller Göran Holmqvist och Karl-Erik Linderoth på att lägga tak på ett hus. Båda blev på nära håll vittnen till onsdagens räddningsinsats.
Från köksfönstret i sitt hus följde Karl-Erik Linderoth räddningsarbetet.
– Vi märke ganska omgående att några gått igenom isen. Det var fullt pådrag här i går kväll med räddningstjänst, flera helikoptrar och svävare som var på plats och var ute på isen och genomförde olika insatser. Plötsligt avtog verksamheten och då var känslan att de hade hittat det de skulle, förklarar Karl-Erik Linderoth.
Göran Holmqvist förklarar att isarna i vikarna runt Långsand är mycket förrädiska.
– Det kanske ser bra ut för blotta ögat, men det snöar ganska mycket här. Det gör att man inte ser ordentligt hur isen ser ut, förklarar han.
Ett drygt hundratal meter ut från strandkanten så ser man att det är mer eller mindre öppet vatten.
– Det plogas upp en liten vattenkanal mellan Långsandsöarna som ligger här i viken. Kanalen är det öppna vatten man ser i viken. Vattenkanalen tillsammans med trycket och rörelsen från havsvattnet här gör att isförhållandena blir svåra, berättar Karl-Erik Linderoth.
På torsdagsmorgonen kom beskedet att det var en 35-årig kvinna och hennes femtonårige son som omkommit. Enligt uppgift från SOS Alarm ska de båda ha gått igenom isen 200 meter från land.
Stefan Eriksson har bott i Långsand i 41 år. Han förklarar att drunkningsolyckor är ovanliga i Långsand.
– Det finns en vaksamhet bland ortsbefolkningen och de som har sommarhus här när det gäller vatten- och isförhållandena. Jag har varit med om en drunkningsolycka tidigare, då det var en person som fastnade i en båttamp och hamnade upp och ner i vattnet och drunknade, säger Stefan Eriksson.