Ung Sigtunaartist släpper debutsingel

23-åriga Sofia Strand från Sigtuna släpper sin debutsingel "Trouble".

Sofia Strand från Sigtuna släpper sin debutsingel "Trouble".   
"Låten visar den roliga sidan av mig, men också den sårbara som jag inte har gillat att visa för så många tidigare."

Sofia Strand från Sigtuna släpper sin debutsingel "Trouble". "Låten visar den roliga sidan av mig, men också den sårbara som jag inte har gillat att visa för så många tidigare."

Foto: Jay Kristoffer

Kultur och Nöje2019-11-26 16:00

– Jag valde den här som första singel, för varje gång jag spelar den kan jag inte få ut den ur huvudet. Den visar den roliga sidan av mig, men också den sårbara som jag inte har gillat att visa för så många tidigare, säger hon.

Sofia Strand är från Sigtuna, men bor numera i London. Hon har pluggat på Täby musikklasser och på sånglinjen på Kulturamas gymnasium. 

– Jag växte upp omgiven av musik och började uppträda från tidig ålder. Efter att jag flyttat till London 2016 för att studera Popular Music Performance Vocals på British and Irish Modern Music Institute (BIMM), hittade jag vad jag ville säga med min musik.  Där fick jag chans att utveckla min kreativa ådra och mitt konstnärskap och började skriva låtar på ett mer seriöst och dedikerat sätt, berättar hon.

Sofia beskriver sig själv som en "commercial pop-sångerska" som har tagit intryck av Zara Larsson, Dua Lipa och Billie Eilish. 

– Nu går jag mot en mer elektronisk vibe med mer synthbaserat än i mina tidigare låtar, vilket inspirerar mig till att dansa.

Sofia Strands låtar är alla skrivna utifrån hennes egna perspektiv och erfarenheter.

– Jag skriver mina låtar om allt möjligt och allt som händer i mitt liv. Om det som är min verklighet. Min musik är ett uttryck för det faktum att det är okej att känna sig nere om man blir övergiven i en relation, till att bara vara nöjd med att vara sig själv. 

Singeln "Trouble" släpptes den 15 november för nedladdning.  Det är hennes första officiella singelsläpp och hon hoppas även släppa sin debut-EP i vår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!