Öppen scen ger lokala förmågor chansen

Kulturgården i Sigtuna gör plats för mångsidigt artisteri på "Öppen scen" .

Musikern Nane Kvillsäter är en av styrelsemedlemmarna i Sigtuna kulturförening som är med och driver "Öppen scen".  Han är ciceron under kvällen och är själv med och bidrar till underhållningen.

Musikern Nane Kvillsäter är en av styrelsemedlemmarna i Sigtuna kulturförening som är med och driver "Öppen scen". Han är ciceron under kvällen och är själv med och bidrar till underhållningen.

Foto: Sigtuna kulturförening

Kultur och Nöje2019-11-14 14:00

– Den som vill pröva sina vingar inför publik i ett mindre sammanhang får chans att göra det här, berättar musikern Nane Kvillsäter, ciceron under Öppen-scen-kvällarna. 

"Öppen scen" är ett ideellt projekt arrangerat av Sigtuna kulturförening som hade premiär i oktober.  

– Det kan handla om att sjunga, läsa dikter, poetry-slam eller andra kulturella inslag. Både amatörer och mer etablerade artister får chans att framföra sina alster, berättar Nane Kvillsäter.

Kulturgården i Sigtuna används som galleri på helgerna och kurslokal i veckorna. Sista onsdagen i varje månad görs plats för ”Öppen scen” där nästa tillfälle går av stapeln 27 november. 

– Den här gången kommer Derya. Hon är singer/songwriter med en ny EP i bagaget. Sen har vi också Clas Henrik,  en trubadur som gör finurliga texter till kända låtar. 

Nane Kvillsäter kommer även själv att underhålla publiken med några låtar. 

– Det är en liten lokal och idén är att det ska vara intimt och att alla ska kunna umgås. 

Därför har de medvetet skapat en vardagsrumskänsla och inrett lokalen med fåtölj, matta och golvlampa. 

– Öppen scen ska inte vara stelt eller formellt och artisterna är en del av sammanhanget.  

Inför de kommande tillfällena i vår vill Sigtuna kulturförening gärna få kontakt med fler som kan tänka sig att framföra ett nummer inför publik.  

– Jag tror att det finns många som har dikter som blivit liggande i byrålådan eller annat man kan bidra med. Här är det bara fantasin som sätter gränser, säger Nane Kvillsäter.

Öppen scen hålls på Kulturgården i Sigtuna och anordnas av Sigtuna kulturförening. Här ges chans att pröva sina vingar inför publik i ett mindre sammanhang, med allt från sång till poetry-slam.
Öppen scen hålls på Kulturgården i Sigtuna och anordnas av Sigtuna kulturförening. Här ges chans att pröva sina vingar inför publik i ett mindre sammanhang, med allt från sång till poetry-slam.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!