Jag gillar människor med engagemang

Foto: UNT

Krönika2019-09-24 04:00

Är man uppväxt i en miljö där föreningsliv och idrott var en naturlig del av vardagens DNA så gillar man när människor engagerar sig och ordnar olika saker. Hade förmånen att få vara med på en fotbollsturnering som bästa kollegan Mattias Sjöberg anordnat till minne av god vän som avlidit i cancer. Med lagom mycket allvar och glädje var vi ett knappt hundratal personer som spelade fotboll, umgicks, fikade och bidrog till cancerforskningen en eftermiddag på Änglavallen i Vattholma. En dag som den här leder också till minnen, men även eftertanke och funderingar om livets förgänglighet och bräcklighet och en sjukdom som drabbar många människor på olika sätt.   

Dagens tips  

1Det bjuds på jazz på Uppsala konstmuseum med Anders Johansson, Thomas Arnesen, Magnus Pettersson och Håkan Jansson. 14.00. Uppsala Konstmuseum.

2Invandringens historia från 1840 och fram till idag berättas det om av Lars Hallberg från Riksarkivet. 18.00. Arkivcentrum, Uppsala.

3På stadsbiblioteket finns det möjlighet att träffa den unga författaren och bloggaren Flora Wiström som gett ut boken "Hålla andan". 18.00. Uppsala stadsbibliotek.

Dagens rätt

Chilisås med pasta

Dela fyra chilifrukter och fem vitlökar i bitar som sedan krossas i en matberedare. Lägg dem därefter i en kastrull och rosta i ett par minuter. Tillsätt tre deciliter vatten, en deciliter råsocker, lite salt och en halv deciliter vitt vin. Låt blandningen koka på låg värme i tio minuter. Tillsätt även en matsked potatismjöl för konsistensen. När det kokat färdigt, låt det kallna och häll sedan upp i en burk. Servera gärna chilisåsen i lagom mängd till köttfylld tortellini.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!