Texas Longhorn-imperiet bara växer. I fjol fyllde kedjan 20 år och numera finns även en produktlinje som säljs i livsmedelsbutiker. Det Texas Longhorn som tidigare låg längre ned på Dragarbrunnsgatan var ett helt okej lunchburgarställe, men på kvällarna var det inte lika populärt. De nya franchisetagarna har gjort ett bra jobb med lokalen. Den öppna spisen ger passande värme.Köttkrokarna som håller lampskärmarna är ett kul inslag och bord och stolar är rejäla. Det känns som att man är omsluten av trä och grilldofter, nästan så att det slår över.
Det finns inte så många förrätter, de flesta tar nog bara in en portion nachochips. För 75 kr får man två såser, guacamolen har vi provat vid flera besök och kan verkligen önska mer salt, vitlök – och inte minst lime. Underkänt. Cheddarsåsen är emellertid krämig och med lite sting. Chipsen är tunna och fina. Texas Longhorns korgar (Bontaña) kan fås som halvportioner med kyckling, biff eller chili på en bädd av nachochips (99–105 kr). Biffbontañan är god, köttet är mört, rosa i kärnan och fint uppskuret. Dock osaltat. Till det svarta bönor och jalapeños, som ger lite välbehövligt sting i en rätt som annars känns onödigt snäll i tonen.
BBQ-rips (185 kr) är en rejäl omgång av sötrökigt mört kött. Kladdigt och mumsigt! Till det en spänstig majskolv och pommes och cole slaw av standardtyp. Bäst av det patrullen har testat under sina besök. Sen finns det frågetecken. Surf ’n’ turf för 365 kr är inte värd sitt pris. Köttet grillas precis efter önskemål, men de första tuggorna i oxfilén är en besvikelse. Trådigt och segt. Den andra halvan av köttet håller däremot filéklass. Ojämn kvalitet alltså. Hummern är däremot spänstig, god och lagom grillad rakt igenom.
Fajitas går att få med en rad ”fyllningar”. Patrullen väljer kyckling (230 kr). In kommer tortilla som varit en vända på grillen samt ett fat med lök, paprika och kycklingbitar. Kycklingen är saftig och brickan med tillbehör rar, men det smakar förvånansvärt tamt. Samma tankar om guacamolen här, som ju kan vara ett härligt tillbehör. På grillmenyn väljer man sin storlek efter aptit och förmåga, från ”Ladies” till ”Sitting Bull” – 1 kg ryggbiff. Vi nöjer oss med en ”Beltbuster”, 300 gram entrecôte. Köttet är en besvikelse, vattnigt, betydligt mer blodigt än önskat och osaltat. Lite rökig sky ovanpå ger inte så mycket mer i smakväg. Tillbehören är torftiga, bakpotatisen är även den vattnig.
Vad vänder man sig då till om inte säkra kort? Men märkligt nog har Texas Longhorn bara en enda sorts hamburgare på menyn, till skillnad från lunchen då de har ett stort urval. Burgaren smakar oklanderligt, men när man vet att det finns roligare varianter på lunchen känns 209 kr (inkl bacon) som ett saftigt pris.
Bland efterrätterna gillar vi mest Walnut brownie (69 kr): en riktig liten godbit. Varm, lite kladdig och med mycket choklad- och valnötssmak. Apple crumble pie (75 kr) är tristare. En smulig äppelpaj fylld av vaniljkräm som blir översöt tillsammans med glassen.
Texas Longhorn är ett ganska mysigt ställe. Maten är emellertid kanske lite snäll i överkant. Patrullen önskar sig mer tuffa, smakrika tag. Och lite mindre passa för alla-inställning.