Menyn är ganska rejäl till naturen, men med en del nättare finlir insprängt. Till exempel den sesamhalstrade tonfisken med blomkålskräm, krutonger och citronette är en fin smakstart (88 kr). Tonfisken smälter i munnen och den lena blomkålskrämen kontrasteras mot de frasiga krutongerna. Pumpa- och tryffelsoppa (108 kr) är en förrätt som gör besökaren varm. Soppan är söt och djup i smaken och tryffelinslaget är påtagligt men på rätt sida om gränsen. Ett välkommet inslag av sälta står de "gruyèresticks" som serveras till för.
På varmrättssidan är det mycket kött som pockar på uppmärksamheten. Pepparfilé à la Peppar Peppar är förstås paradrätten (298 kr), en hyggligt stor bit oxfilé kommer in med en enorm såsmängd över och runt sig samt en finhyvlad potatisgratäng och ett pliktskylidgt salladsnystan som ser ut att vilja springa sin väg. En rätt som inte vinner några skönhetspoäng, men det är välsmakande och rejält. Den smörstekta havskatten (245 kr) med fänkålspuré och paprika- och saffranssås smakar just smörstekt. Fisken är lagom salt och fint tillagad och såsen är även den smörig och god. Fänkålspurén smakar dessvärre bara potatis. Liksom en del rätter är kanske presentation och utförande aningens omodernt. Full pott emellertid till hjortinnalår med kantareller, rotselleripuré och gräddkokt savoykål (296 kr). Perfekt tillagat kött, och den söta såsen balanseras av den lite beska kålen. Även ankbröstet (268 kr) med bland annat terrin på anklår och aprikos och sötpotatispuré är trevligt och generöst anrättat, och följer konceptet gourmet möter gourmand på ett mer fulländat sätt än pepparfilén. Plus också för knaprig grönkål till.
Efterrättsutbudet är ganska stort. Vi beställer bland annat in chokladtartletten (89 kr) med inkokta körsbär och punschgrädde. Bitter, rik chokladsmak, och både punschgrädden och körsbären är strama tillbehör. Patrullen gillar att det inte slår över till sockerfestival, en riktig vuxenefterrätt. Men man klarar sig faktiskt utan tartelettens degskal. Rödvinskokt päron med choklad- och espressomousse 96 kr är en godkänd dessert. Smakerna passar bra tillsammans, även om kanelglassen är i sötaste laget. Rätten faller dock lite på presentationen och ger ett onödigt alldagligt intryck för en krog på denna nivå.
Så, på Peppar Peppar-fronten intet nytt. Och det är väl gott så. Stampubliken verkar närmast fastnålad på stolarna, det är ofta välbesökt oavsett dag på veckan och större sällskap verkar trivas extra bra. Det hettar emellertid sällan till i köket och menyn är sig tämligen lik år efter år. Patrullen skulle uppskatta lite mer inspiration för att slå sig hela vägen in i det absoluta toppskiktet i stan.