Ny restaurang för hamburgare

Hemgjorda gourmetburgare på kött från lokala leverantörer. Det utlovar André Koluman, ägare till nystartade Linné Burgers.

Linné Burgers ligger på Svartbäcksgatan, vägg i vägg med Café Linné Hörnan.

Linné Burgers ligger på Svartbäcksgatan, vägg i vägg med Café Linné Hörnan.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Krognyheter2015-06-03 19:25

Nyöppnade Linné Burgers ligger på Svartbäcksgatan 22. Bakom konceptet står ägarna till Café Linné hörnan som ligger vägg i vägg med den nystartade krogen. Hamburgare har varit inne ett tag och de bestämde sig för att haka på trenden.

- Det har inte funnits någon sådan restaurang i Uppsala och vi tycker det ligger rätt i tiden, säger ägare André Koluman.

(Vän av ordning kommer säkert anmärka på hans uttalande och hävda att det visst finns en Hamburgerbar i Rådhuset, Burgers and Beers på Dragarbrunnsgatan, och även andra restauranger med hamburgarinriktning, såsom Texas Longhorn.) Men André Koluman menar kort och gott att hans restarang är ”något annat”.

- Vi lagar allt från grunden. På menyn finns hemmagjorda hamburgare på högkvalitativt kött från lokala gårdar och massa tillbehör. Vi utgår från sex burgare och sen kan man välja till sideorders och tillverka sin egen burgare hur man vill.

Förutom kött finns det veganskt alternativ, cocktails, öl och vin på menyn. Hamburgerrestaurangen har varit öppen en dryg vecka, och enligt André Koluman har Uppsalaborna uppskattat hans koncept.

- Det har varit positivt. Folk blandar och testar olika saker på menyn. Allt har gått åt förvånansvärt bra.

André Koluman driver Linné Burges tillsammas med sin pappa och bror. Han berättar att de är en krögarfamilj med lång erfarenhet av att driva och starta olika ställen.

- Det var vi som startade Basilico och vi har har ett kafé i Stockholm. Tidigare drev vi också ett kafe i Redlands i Los Angeles. Denna idé kom av erfarenhet. Vi har förberett oss väl och tänkt igenom konceptet noga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!