Ny krogsatsning i Uppsala

I slutet av mars får Svartbäcken ett tillskott i kroglivet. Restaurangen Sherlocks öppnar sin andra krog med brittiskt koncept i Uppsala.

Satsar. Bobby Kata startar upp ett Sherlocks även i Svartbäcken.

Satsar. Bobby Kata startar upp ett Sherlocks även i Svartbäcken.

Foto: Staffan Claesson

Krog2016-02-17 10:06

I lokalen har det tidigare funnits en pizzeria, men nu ska ett nytt Sherlocks öppna. Enligt ägaren Bobby Kata kommer den brittiska känslan att bli likadan som på restaurangen på Klostergatan 16.

– Jag känner att det saknas något i den lite finare klassen i Svartbäcken, därför satsar vi på att öppna också här, säger Bobby Kata.

– Det blir sju till åtta öl på fat och ett hundratal på flaska. Vi ska vara en kvarterskrog som serverar mat av högre kvalitet.

Den nya lokalen skiljer sig inte mycket från den i centrum, utan är bara något större. Det är medvetet drag, då Bobby Kata vill ha en intimare stämning på restaurangen.

– Här ute får vi 45 platser inomhus, medan i stan har vi 32 platser. Vi vill behålla myskänslan och den går lätt förlorad på ett större ställe. Däremot kommer vi att ha en stor uteservering på sommaren.

När väntas ni öppna?

– Det går inte säga ett datum, men framåt slutet av mars planerar vi att köra igång på Anundsgatan 25.

Har ni några andra nyheter?

– Vi planerar ett samarbete med det lokala bryggeriet Tempel. Tanken är att vi ska göra en sur pale ale till sommaren. En riktig sommaröl!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!