Två häktade för Knivstamordet

Två män har häktats misstänkta för mordet på den man som hittades död i en brinnande rishög i Knivsta.

30 augusti 2019 10:58

De båda männen, i 20- respektive 45-årsåldern, häktades på fredagsmorgonen. Båda misstänks för mord och brott mot griftefriden. Vid häktningsförhandlingen, som till största del hölls bakom stängda dörrar, nekade männen till brott. Tingsrätten valde emellertid att häkta dem på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Utredningen omgärdas av sekretess och åklagaren lämnar för närvarande inga närmare uppgifter om innehållet i misstankarna:

– Jag kan bekräfta att två misstänkta häktats. Bevisningen ser bra ut, säger kammaråklagare Anne Sjöblom.

LÄS MER: Polisen släpper bild på mordoffer

Av handlingar i målet framgår att mordet misstänks ha skett i Knivsta eller i Märsta den 20 eller 21 februari i år. De båda häktade är hemmahörande i Stockholmstrakten och greps i Märsta i onsdags morse, sedan de varit anhållna i sin frånvaro. För drygt en vecka sedan greps en annan man och satt en kortare tid anhållen, misstänkt för inblandning i mordet. Han släpptes ett par dagar senare men åklagaren uppgav då att mannen fortfarande var misstänkt för inblandning. Åklagaren utesluter inte att fler personer kan komma att frihetsberövas.

LÄS MER: Misstänkt för Knivstamord nekar

Det var tidigt på morgonen den 21 februari i år som den avlidne mannen hittades i en brinnande rishög i Forsby utanför Knivsta. Fyndet gjordes under släckningsarbetet. Det konstaterades att mannen mördats och han identifierades senare som en 46-åring utan fast folkbokföringsadress.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist