Troll firade dagmammor

Trollen kom när dagbarnvårdarna i Lagga nyligen flyttade till ny lokal.

17 augusti 2017 15:41

Trollen, stora och små, kom för att fira dagbarnvårdarverksamheten, Laggas trollsvansars flytt till Furuvallen. Tre tårtor hade bakats och omkring 100 hamburgare grillats före festen.

– Vi har 26 barn i vår verksamhet, men även deras familjer är inbjudna, säger ett av trollen, dagbarnvårdare Susanne Andersson.

Dagbarnvårdarverksamheten Laggas trollsvansar har funnits i tre år, men nu är det dags att flytta till en ny samlingslokal vid Furuvallens idrottsplats.

– Att vi byter lokal nu beror på att vårat kontrakt på Milgården har gått ut. Den ska troligen säljas, säger Susanne Andersson.

Furuvallen, verksamhetens nya lokal, är på cirka 180 kvadratmeter med stora gräsytor och skog. Den ligger inte nära någon stor väg samt har en stor altan.

– Furuvallen hyr vi av Lagga IF. Den är mer ändamålsenlig för våra behov, säger hon.

Fem dagmammor jobbar på Laggas trollsvansar. Fyra av dem jobbar i sina egna hem. Susanne Andersson är den enda som jobbar i verksamhetens samlingslokal.

– Vi har haft runt 28 barn hela tiden ända sedan vi var kommunala för drygt tre år sedan. Det går jättebra och verksamheten har aldrig haft så bra ekonomi som sedan vi blev privata.

Laggas trollsvansar är en verksamhet som bedrivs via C-företaget i Uppsala. I Lagga finns en förskola samt denna dagbarnvårdarverksamhet.

Varför väljer vissa familjer dagbarnvårdare för sina barn?

– För att det blir en mindre grupp och det blir mer personligt, mer hemmiljö. Alla barn passar inte i en grupp på 25. Nu är vi en grupp på sju, säger Susanne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago