Polisen släpper bild på misstänkt mordoffer

Polisen valde under torsdagen att gå ut med namn och bild på 46-årige Marko Loikkanen, som misstänks ha mördats i Forsby, strax utanför Knivsta.

7 mars 2019 14:17

Polisen hoppas att man genom publiceringen ska få in tips som kan vara behjälpliga i utredningen. Det misstänkta mordoffret var inte folkbokförd på någon adress och har såvitt känt inte haft någon anknytning till platsen där han hittades eller övriga Uppsala län, vilket försvårat utredningen. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har bland annat dömts för stölder och skadegörelse. Han bedöms inte ha koppling till någon organiserad brottslighet eller gängkriminalitet.

Polisen misstänker att 46-åringen mördats någon gång mellan klockan 15 och 06, den 20-21 februari. Enligt polisen har man hittills fått knapphändig information gällande mannen och därför väljer man nu alltså att gå ut med namn och bild:

– Vi är beroende av personer som kan ha sett eller hört något som står ut. Till exempel iakttagelser i Knivsta eller Märsta, eller på vägar omkring platsen, där man sett något avvikande som exempelvis andra bilar eller personer. Har man sett okända bilar i Forsby är det av största intresse, sade polisens spaningsledare Ove Dahlberg till UNT på onsdagen.

Det var klockan 05.39 den 21 februari som räddningstjänst fick larm om en brand i en rishög. På plats kunde räddningspersonen se att det låg en kropp i den brinnande rishögen. Ett stort område spärrades av och flera polispatruller skickades till platsen. En förundersökning om misstänkt mord inleddes.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg