Misstänkt för Knivstamord nekar till brott

Mannen som sitter anhållen för mordet på den man som hittades i en brinnande rishög nekar till brott.

23 augusti 2019 17:43

Ett längre förhör med den misstänkte mannen hölls på fredagseftermiddagen. Han nekar till brott.

– Han förnekar all inblandning i det som han är misstänkt för, säger mannens försvarare, advokat Roger Häggquist.

Enligt försvararen har han hittills inte fått någon klar bild av vad åklagaren grundar sina misstankar på.

LÄS MER: Misstänkt anhölls för mord

Den misstänkte greps i torsdags och anhölls senare efter beslut av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han är fortfarande anhållen. Det kommer att hållas ytterligare förhör i helgen och sedan tar vi beslut om den misstänkte ska begäras häktad, sade kammaråklagare Pontus Melander till UNT på fredagseftermiddagen.

LÄS MER: Avliden hittad utomhus

Utredningen omgärdas av sekretess och inget är känt om exakt vilka misstankar som riktas mot mannen eller vad de grundas på. Av handlingar i målet framgår att offret, en 46-årig man, kan ha mördats i Märsta eller Knivsta.

Det var tidigt på morgonen den 21 februari i år som den döde mannen påträffades i en brinnande rishög i Forsby utanför Knivsta. Fyndet gjordes i samband med släckningsarbetet. Till en början hade polisen svårt att identifiera den avlidne personen på grund av omfattande skador. Senare kunde man slå fast att han mördats, men polisen har inte avslöjat dödsorsaken. Han tros ha bragts om livet någon gång från eftermiddagen 20 februari fram att till kroppen hittades morgonen därpå.

LÄS MER: Polisen släpper bild på mordoffer

Polisen valde senare att gå ut med namn och bild på den mördade mannen och hoppades på det sättet få in tips. Han var inte känd för någon allvarligare kriminalitet och enligt utredarna bedöms han inte ha haft någon koppling till organiserad brottslighet. Han var inte folkbokförd på någon adress vid dödstillfället och det är inte känt om han haft någon koppling till platsen där han hittades eller till Uppsala län i övrigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist