Man avliden efter bråk – tre gripna

Ett bråk mellan fyra män i Rimbo resulterade i att en avled och tre greps för vållande till annans död.

4 augusti 2019 02:34

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen fick polisen samtal om ett bråk i Rimbo mellan flera personer. När patrullerna kom fram till brottsplatsen fann de en avliden man. Polisen var under natten mycket förtegen om händelsen.

– Det har varit ett bråk och just nu jobbar vi med att förhöra vittnen, sade Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Utöver den avlidne mannen var ytterligare tre män i medelåldern inblandade i bråket. Samtliga greps, men hur händelseförloppet gick till är inte klarlagt.

– Vad han dog av kan jag inte säga men de greps för vållande till annans död, ett oaktsamhetsbrott, berättar Ingela Clason, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrtälje.

Avspärrningarna kring brottsplatsen hävdes under natten, och de tre gripna männen frigavs.

– Det kommer inte ske någon teknisk undersökning. Vi kommer hålla kompletterande förhör i veckan, säger Ingela Clason.

På söndagsmorgonen framkommer att de fyra männen var i 30- till 50-årsåldern och att de är grannar. Den avlidne är i 35-årsåldern. Det är fortsatt oklart exakt vad som orsakade mannens död.

Anhöriga ska vara underrättande. Brottsrubriceringen kvarstår som vållande till annans död.

– De tre misstänkta har inte haft något uppsåt eller motiv bakom händelsen, därför rubriceras det inte som exempelvis mord, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Männen frisläpptes eftersom det inte ansågs förkomma någon risk för flykt eller upprepande av brott. Mats Eriksson ser det inte som sannolikt att misstankarna kommer riktas mot någon annan än de tre, initialt misstänkta, männen.

Under söndagen fortsätter utredningsarbetet, och vittnen samt misstänkta kommer att förhöras. Den avlidne kommer även att obduceras, i ett försök att utreda dödsorsaken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alexander Nyrinder, Johanna Färlin