Knivstabo i SR:s julkalender

Nioåriga Knivstabon Viva Östervall Lyngbrant spelar huvudrollen Sasha i årets julkalender i Sveriges Radio.

19 oktober 2016 07:36

Sveriges Radios julkalender ”Lyckoborgen” handlar om Sasha som dras in i en magisk historia. När hon öppnar en julklapp som egentligen inte är till henne hamnar hon i den magiska Lyckoborgen där all lycka i hela världen skapas. Lyckoborgen spelas även med bland andra Jonas Malmsjö, Stina Ekblad, Christina Scholin, David Hellenius och Pernilla Wahlgren i rollerna.

– Det var jättekul att få träffa de andra skådespelarna. De är alla roliga, snälla och duktiga. David Hellenius och Pernilla Wahlgren spelar mina föräldrar, säger en glad Viva Östervall Lyngbrant.

Inspelningen ägde rum augusti till september. Under den tiden fick Viva Östervall Lyngbrant inte berätta om sin medverkan i julkalendern för sina vänner och klasskompisar.

– Det var svårt att hålla det hemligt, men jag sa ingenting.

Vilket straff får man om man berättar i förväg?

– Jag vet inte. Jag vill inte veta. Jag vill inte berätta i förväg.

Nu vet hennes klasskompisar och de ska lyssna på julkalendern tillsammans på Ängbyskolan i Knivsta där hon går på årskurs 3.

Är det lätt att spela för julkalendern?

– Det var lätt, men det var svårt att skratta! Man hör ju när skrattet inte är riktigt. Och jag tycker det är kul att göra konstiga saker. Till exempel att få en tårta i ansiktet, fast det var svårt att andas.

Viva Östervall Lyngbrant är just nu även aktuell i dramafilmen ”Den allvarsamma leken” där hon spelar huvudrollens dotter.

– Jag vill bli Hollywood-stjärna. Och vinna en Oscar, säger Viva Östervall Lyngbrant som tar efter sin storasyster Lilja Östervall Lyngbrant som var huvudpersonen i förra årets julkalender.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jeanina Santiago