Efter efterlysningen: Flera tips från allmänheten

Polisen har tagit emot mellan 15-20 tips efter att de gått ut med identiteten på den man som misstänks ha mördats i Forsby, söder om Knivsta. Men enligt spaningsledaren finns det i nuläget inget som tyder på att man kommit närmare en lösning.

14 mars 2019 18:17

Den 21 februari kallades polis till Forsby strax söder om Knivsta där räddningstjänsten hittat en kropp i samband med en släckinsats. En förundersökning gällande mord inleddes och polisen valde i början av mars att gå ut med namn och bild på 46-årige Marko Loikkanen. Samtidigt vädjade polisen till allmänheten efter fler tips och det verkar ha gett resultat.

– Vi har fått in ca 15-20 tips av varierande karaktär. Vi har gått igenom tipsen och nu börjat bearbeta dem, säger spaningsledare Ove Dahlberg.

En del tips har sållats bort direkt medan andra anses som intressanta.

– Det är positivt att det finns ett engagemang och en vilja från allmänheten att hjälpa till i det här fallet, säger Ove Dahlberg.

Förutom tipsen, hur jobbar ni med spaningsarbetet?

– Vi fortsätter hålla förhör och kartlägga den mördade mannens liv så det går åt flera resurser. I nuläget handlar det bara om att nöta innan vi har en tydlig inriktning. Tipsen kan förhoppningsvis göra så att vi kan smalna av fallet. Man lägger små pusselbitar men i nuläget finns det inget som tyder på att vi har kommit närmare en lösning, säger Ove Dahlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell

Ämnen du kan följa