Dans i Ängby park

Den nystartade föreningen Scenkonstnärerna arrangerar på söndag 20 augusti dans i Ängby park. Evenemanget sker i samarbete med Visit Knivsta.

12 augusti 2017 09:00

Canilla Enskär från Visit Knivsta berättar att föreningen startade i våras och att det pågår planering för flera event under 2018.

– Det kliar i fingrarna och vi har ännu inte någon produktion klar. Därför arrangerar vi danseventet på Ängby park i augusti. Det blir även en konsert i november. Vi tycker det är lämpligt att lyfta fram dansen i Knivsta nu när terminen startar, säger Canilla Enskär.

I Knivsta finns mycket att göra för dansintresserade.

– I Lagga kan man dansa linedance och föreningen Dansgänget arrangerar danser flera gånger per år i Alsikeskolan. Ett annat exempel är dansskolan Move2dance. Det finns något för alla smaker, säger hon.

Vad händer i Ängby park 20 augusti?

– Sigrid Bernsson och Tobias Bader ska hålla en två timmar lång inspirationskurs i härliga danser. De ska även showdansa. Man kan antingen delta i kursen eller bara komma för att fika och titta, säger hon.

Kostar det något?

– Det är två hundra kronor i inträde oavsett om man vill delta i kursen eller titta på. För att vi ska veta hur många som vill vara med i kursen är det föranmälan, säger Canilla Enskär.

Scenkonstnärerna är en ideell förening som ska driva teaterverksamhet i Knivsta för både amatörer och proffs. Föreningen vill arbeta för en bred teater- och kulturverksamhet. De ska även samverka med andra kulturformer så som musik och dans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Flyckt