Comeback för den sjungande brandmannen

Brandmannen Kristina Gissler gör comeback som sångerska på Knivsta IK:s jubileumsfestival i Ängby park.

24 maj 2019 16:40

Efter tolv år som musikalartist och sångerska tröttnade Kristina Gissler och omskolade sig först till personlig tränare och sedan till brandman.

Det tog sex år, men nu har lusten att sjunga återvänt. När hon fick frågan om hon ville uppträda på Knivsta Idrottsklubbs jubileumsfestival i Ängby park sa hon ja direkt.

– Den här förfrågan kom i rättan tid. Jag vill sjunga mer och känner mig redo att göra min egen grej. Jag sjunger bara covers, men på mitt sätt, säger hon.

Hon ska runda av sitt sångframträdande med en sång som betytt mycket före henne, "Time to say goodbye". Den sången öppnade en dörr för henne när hon arbetade i två år på Gran Canaria, i ett ombyggt operahus. Där spelades en show i två akter och i pausen serverade artisterna mat och dryck.

– "Time to say goodbye" är egentligen en duett, men jag gör den själv. Den var min solosång, säger hon.

En kväll satt Eva Rydberg i publiken och en tid senare hörde hon av sig till Kristina Gissler och frågade om hon ville vara med i hennes revy på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

– Hon tyckte att jag sjöng bra och att jag hade en komisk ådra. Jag var med där en sommar och när man väl kommit in i den svängen rullar det på bra med jobb, säger Kristina Gissler.

Är du nervös inför lördagens comeback?

– Jo, jag är lite nervös. Samtidigt tänker jag ta det lugnt och försöka komma bort från pressen.

Knivsta IK:s festival blandar sång, musik och dans med stå-upp-komik och rörelse. De flesta som ska stå på scen har någon Knivstakoppling.

– Det finns mycket talang i Knivsta. Vi vill visa det, säger Jonathan Royce, evenemangsansvarig i KIK:s styrelse.

Ni är en idrottsklubb, varför firar ni inte med ett idrottsevenemang?

– Vi ville göra något bredare och få chansen att fira med en större del av Knivsta. Dessutom driver och äger KIK Ängby park, vi måste utnyttja den resursen, svarar han.

En av sångarna i Knivstaduon Brothears har fått stämbandsinflammation, så deras programpunkt är inställd. I stället rycker Hanna Turi från Stockholm in.

– Hon sjunger med ett band och har precis släppt en skiva, så det är bra timing. Hon var sugen på att komma, säger Jonathan Royce.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Att det blir en helkväll där många Knivstabor träffas och umgås till fin musik och med god mat. Det blir en tjuvstart på sommaren.

Idrottsklubb firar med festival

Knivsta Idrottsklubb fyller 100 år och inleder sitt firande med en festival i Ängby park lördag 25 maj. KIK äger och driver folkparken.

På programmet står rörelse, balans och zumba, Canilla Enskär, Lunar Veil, Noodles for My Poodles, The DitchDiggers, Uppsala Viking Squaredance, en kvartett ur Orphei Drängar, Oskar Axerup, Kristina Gissler, James McKie & Christer Engqvist, Hanna Turi, JaxStianZ, Nick Hammer och DJ Mats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tina Lövrander