Avtrycken kan vara spår efter varg

Nu har länsstyrelsen spårat de misstänkta vargspåren i Knivsta som upptäcktes av boenden i mitten av december. Men fortfarande kan man inte säga om det är varg som setts i området.

17 januari 2019 15:21

– På den sträckan som jag spårade var det inget som tydde på att det inte skulle kunna vara en varg, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Uppsala län.

Den 11 och 12 december kom vargrapporter från Alsike och västra Ängby. Tidigare har länsstyrelsen inte kunnat bekräfta om det är varg som setts i Knivsta. I mellandagarna gav sig länsstyrelsen ut på spårning i området.

– Vi kan nu efter att vi sett spåren se att djuret har rört sig på ett målmedvetet sätt som en varg brukar göra. Tassavtrycken är också tillräckligt stora för att det skulle kunna vara en varg, men det går fortfarande inte helt klart att säga att det är det, berättar Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Uppsala län.

Har det kommit in några flera rapporter om varg i Knivsta de senaste veckorna?

– Inte i Knivstaområdet men i andra delar av länet. Vi har till exempel Glansenreviret i Norduppland och därifrån har vi fått inte några rapporter, även i den nordvästra delen av länet har några rapporter kommit in.

LÄS ÄVEN: Varg siktad i Knivsta

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Igelström Nordahl

Ämnen du kan följa