Kommunens samråd kring andra etappen i Alsike Nord gav ett 80-tal yttranden från privatpersoner och runt 12 från föreningar, företag och myndigheter.
– Det är ganska mycket, säger Erika Mickelsson, planhandläggare på Knivsta kommuns planenhet.
Generellt handlar många synpunkter om max fyra våningar och att den nya bebyggelsen ska hänga ihop med den befintliga som är mycket villor och radhus. Många vill också behålla närheten till naturen.
– Det är för naturen många flyttat till Alsike, säger Erika Mickelsson.
En utbredd farhåga är ökad trafik på Brunnbyvägen och parkeringsnormen 0,3 bilar per hushåll. Frågan är vad som händer om de som flyttar in har fler bilar än så.
– Det kommer att vara svårt innan det finns en pendelstation, men vi kanske kan spara vissa kvarter för parkering innan allt är färdigbyggt, säger Erika Mickelsson.
Knivsta.nu ordnade ett eget rådslag förra veckan. Lokalpartiet tyckte inte att kommunens egna samråd räckte.
– Information där man får skriva lappar om vad man tycker om olika bilder har också ett syfte, men det måste finnas möten där man kan gå in djupare. Det är viktigt att öppna dialogen med bosatta i ett område som ska expandera så kraftfullt, säger Mikael Rye-Danielsen, ledamot i samhällsutvecklingsnämnden för Knivsta.nu.
Han har 54 punkter på sin lista från rådslaget. En kritik som kom fram är att bebyggelsen på ena sidan Björkkällevägen planeras bli upp till fem våningar, medan det på andra sidan vägen är villor och hagar.
– Det blir som en mur, utan insläpp i staden. Man borde ha tänkt på hur de båda delarna ska koppas ihop, säger Mikael Rye-Danielsen.
Mest upprörda känslor väckte frågan om bilismen och parkeringsplatser.
– Kommunen tror på nya resmönster i framtiden, men det finns ingen reservplan. Där man byggt förut har vi sett att parkeringsplatserna inte räcker till.
Det som kom fram under kommunens dialog finns att se i kommunhusets entré till och med 23 november. Sedan kommer en återkoppling på kommunens hemsida i december. Ett nytt förslag för granskning ska presenteras hösten 2019.