Ett skriftligt städschema föreslås ligga till grund för rengöring av lokalerna. "Vid ökad belastning på lokalerna kan det även krävas en utökad städning under dagen", står det i rapporten.
Enligt Maria Silén-Kaminski från IF Friskis & Svettis i Knivsta, som var med under tillsynsbesöket, upplever föreningen ofta att städningen inte är tillräcklig.
Hårt tryck på hallen
Föreståndare Ken Norberg förklarar att det är trycket att få vara i hallen, både under skoltid och kvällstid, som gör att det blir dammigt.
—Om vi ska hinna städa mer än vad vi gör i dag måste vi ta bort uthyrningstider och det vill ju ingen, säger han.
Enligt Ken Norberg finns det troligtvis ingen hall i Uppland som städas oftare än Hälsohusets.
—De alternativ som finns är att vi tar bort bokningstider för att kunna städa eller att de som använder hallen moppar av själva.
Vidare anser Ken Norberg att ljudnivåerna i anläggningen ligger långt under de gränsvärden som finns.
—Vi har inte fått några klagomål från våra besökare, så problemet kan inte vara akut, men kräver miljökontoret förbättringar så får vi titta på den här frågan.
Datoriserat program
När det gäller behovet av förbättringar av det så kallade egenkontrollprogrammet så har redan ett datoriserat egenkontrollprogram beställts.
Senast 16 januari nästa år vill miljökontoret ha besked om hur Hälsohuset arbetat bort, eller tänkt komma till rätta med, de brister som uppdagats.
Miljökontorets föranmälda besöket är en del i den tillsynskampanj som genomförs med inriktning på idrottsanläggningar i Knivsta och Uppsala.