Antalet polisanmälningar om sönderskurna däck har stigit till 46 efter helgen, plus tre bilinbrott i anslutning till sabotagen. Fortfarande finns dock ingenting för polisen att gå vidare med.
Vad händer nu?
– Vi har ett antal anmälningar om förstörda bilar och inga spår att gå på, sammanfattar Uppsalapolisens presstalesperson Lisa Sannervik.
Diskussionen om övervakningskameror har väckts, bland annat i olika Knivstagrupper på facebook. Någon samstämmighet råder dock inte, frågan om hur mycket det alls skulle hjälpa när det ändå går att dölja sitt ansikte har också ställts.
Lokalpolisen Örjan Brodin är, som han säger, "den första att vilja ha fler övervakningskameror" även om det inte går att säga att det skulle hjälpt i just det här fallet.
– Ju fler kameror, desto mer ser man, säger han.
Något hopp om kameror på de aktuella platserna för just de här brotten har Örjan Brodin dock inte. Processen är lång och det är svårt att få tillstånd.
Kommunalrådet Klas Bergström (M) är generellt positivt inställd till fler övervakningskameror i kommunen och tycker degens lagstiftning om tillstånd för övervakning är för restriktiv. Kommunen arbetar just nu på en ansökan till Länsstyrelsen om att få sätta upp kameror i området kring stationen och kommunhuset.
Kan några fler områden bli aktuella?
– I dagsläget är det stationsområdet vi tittar på. Det är nog svårt att få tillstånd där och andra platser tror jag är nästintill omöjligt, säger Klas Bergström.