I flera år har fejden pågått mellan kioskägaren Staffan Vikström och Knivsta kommun. Historien om den lilla korvkiosken Mojjen, som med tiden blivit allt mer invecklad, har nog undgått få Knivstabor men intresset för fallet har inte stannat inom kommungränsen. Redan för flera år sedan gjordes ett inslag om Mojjen i matprogrammet Landet Brunsås och på onsdagskvällen riktades ytterligare ljus på fallet, den här gången i SVT:s program Uppdrag granskning.
I det drygt 40 minuter långa inslaget målar programledaren Sophia Dijobaridis upp en David-mot-Goliat-historia för tv-tittarna där varje del av den utdragna kioskhärvan behandlas, från moskriget till de många turerna om Mojjens position bakom kommunhuset i staden.
Flera av de politiker som figurerade i SVT:s inslag på onsdagen menar att kommunen hela tiden har agerat på ett korrekt sätt när det gäller fallet med Mojjen. Bland annat försvarar det tidigare kommunalrådet Göran Nilsson (M) än i dag kommunens beslut om ett mosförbud trots flera bakläxor från länsstyrelsen. Istället menar han att Länsstyrelsen kritiserar sig själva när de i ett av besluten att det är svårt att följa miljönämndens resonemang.
– Det är en kritik som också från Länsstyrelsens sida kan betraktas som självkritik, säger han i programmet.
Men Staffan Vikström får i programmet också medhåll från både allmänhet och politiker när det gäller sin syn på den utdragna fejden.
Björn Enskär (S), som suttit i ärendets ansvariga nämnd sedan 2003, kallar behandlingen av Staffan Vikström för mobbning och menar att Knivsta kommun har blivit en rättshaverist.
– Det här är fråga om vuxenmobbning eller rent av personförföljelse. Och det är därför jag engagerar mig nu, säger han till Uppdrag gransknings reporter.
Kommunalrådet Klas Bergström (M) som såg Uppdrag granskning på onsdagskvällen tycker inte att programmet gav en rättvis bild av de senaste årens händelseförlopp.
– Det är bra med granskande journalistik men Uppdrag granskning är väldigt tendensiöst. Det här är en väldigt lång process med en lång rad frågor som tragglats. Då ger det inte en rättvis bild att bara visa små delar av berättelsen.
Framför allt vänder han sig mot den bild som Uppdrag granskning målar upp gällande det markanvisningsavtal som Staffan Vikström erbjöds 2013 av kommunen där han fick möjlighet att köpa en ny tomt för Mojjen till ett bra pris, men som kommunen sedan drog tillbaka.
– Ett sådant här avtal innebär att båda parterna ges betänketid för att besluta sig om en försäljning, inte att bara köparen får välja om denne ska köpa eller inte vilket det verkar som i programmet.
Under onsdagskvällen kommenterades SVT:s program flitigt på det sociala mediet Twitter där många var mycket kritiska mot Knivsta kommuns agerande.
"Vad pinsamt av politikerna i Knivsta, herregud!" skriver en användare. En annan skriver: "Knivsta. Där verkar politikerna behöva en rejäl uppsträckning".