Polis och polisvolontärer var på plats vid Luthagens livs och Kvarnen då mötespunkter som dessa är vanliga miljöer där äldre råkar ut för brottsliga aktiviteter.
– Vanliga brott som äldre drabbas av sker vid betalning. Någon tar reda på deras kod och sedan distraherar tjuven den äldre så att hen kan ta kortet, säger Ulrika Andersson, områdespolis i Uppsala och Knivsta.
Brott som polisen informerade om var fickstölder, väskryckningar och stölder i hemmet.
– Ofta rör det sig om ligor som har sina egna sätt att lura äldre på pengar, de tar till exempel chansen att låtsas hjälpa dem. Äldre är oftast mer godtrogna än andra, de vill lita på människor, säger Christer Lindhök.
Marianne Sandels var en av de som fick råd från polisen.
– Personligen så är jag inte speciellt orolig ännu. Men jag har äldre släktingar som jag är orolig för. Vi plockade till och med bort mammas dörrklocka så att vem som helst inte kan ringa på och försöka lura henne, säger hon.
Magnus Sjöstedt var ytterligare en som lyssnade på polisvolontärernas tips.
– Det är bra att de kan vara ute och informera personer om detta. Är oturen framme kan den här typen av brott drabba vem som helst. Jag är inte orolig, men min far som är över 90 år säger att han aldrig skulle gå ut, berättar han.
På torsdagen kommer polisen att informera äldre i Knivsta.
– Vi brukar besöka äldreboenden och ge denna info, men nu fångar vi upp äldre i vardagen, säger Ulrika Andersson.