Möte om ishall lockade ett femtiotal
Turerna i ishalls- och isytefrågan i Knivsta är definitivt inte över. De åtta miljoner kronor som kommunen anslog förra året för en konstfrusen utomhusyta nedanför Hälsohuset skulle bli en utmärkt grundplåt för en ishall.
Ett femtiotal personer dök upp, berättar Britta Lästh, som själv
har ett förflutet inom konståkning och representerade Knivsta IK:s vilande ishockeysektion. Vid sin sida hade hon Kurt Ivarsson, också från KIK, samt Kjell Karlsson, från Uniks bandysektion.
- Det var bra uppslutning, normalt kanske man är van vid 10-15 personer, säger Britta Lästh.
Hall tio miljoner kronor dyrare
Flera föreläsare med erfarenhet i byggbranschen talade om fördelarna med en hall, och om avsikten är att senare sätta tak på en uterink konstaterade sakkunniga att det är ett dyrare än att bygga hall på en gång, enligt Lästh.
En hall kostar ungefär tio miljoner mer att bygga än en uterink. Och på mötet konstaterades att spillvärmen från istillverkningen skulle kunna användas till att värma simhallen i Hälsohuset eller en konstgräsplan för fotboll utomhus.
Runa Krehla, som är kommunens fritidssamordnare, håller med om att spillvärmen kan användas. Samtidigt berättar hon att man kommit fram till att driftskostnaderna med en inomhushall inte blir lägre än för en uterink. Avfuktare krävs och hallen måste värmas.
- Man vinner däremot i möjlighet till utnyttjande, säger hon.
Uppsalafilialer möjliga
Britta Lästh berättar att man på mötet kom fram till att en ishall skulle ha ett bredare användningsområde än bara ishockey. Själv har hon haft kontakt med två konståkningsklubbar i Uppsala som båda säger sig vara villiga att starta filialer i Knivsta om man inte kan ordna en egen klubb. Andra föreläste om curling och Friluftsfrämjandets skridskoskolesektion deltog också i mötet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!