– Vi har ju inte jobbat med luncher tidigare utan med catering. Men det känns jättekul och vi har fått otroligt mycket respons från gästerna, säger Carina Sälling, 55, som i höstas kände att det var dags för något nytt.
Sedan november driver hon Bistro Kvarnen i Centrum för idrott och kultur (CIK). Restaurangen har bland annat fått nya möbler, en bardisk och lunchbuffé i stället för servering över disk. Nu planeras en uteservering med 40 platser som även ska ha öppet kvällstid.
– Tanken är att gästerna ska kunna sitta här ute och äta något lättare med ett glas vin, säger Carina Sälling.
Trots att hon bott i Knivsta i 19 år var Uppsala basen för cateringföretaget sedan starten 2017. Varje år den här tiden har det fixats festmat till otaliga studentskivor och studentmottagningar. Bland annat.
– Vi hyrde först in oss i Flustrets gigantiska kök. Sedan flyttade vi till Birger Jarl, men de senaste tre åren var vi på Flustret igen innan vi flyttade hit.
Hur är det att jobba med sin dotter?
– Det är helt fantastiskt och så skönt. Vi tänker så lika och delar upp arbetsuppgifterna utan att behöva säga så mycket till varandra och det känns tryggt, säger Carina och får medhåll av dottern Elin Lundström, 32.
– Ja, man behöver aldrig fundera när man ska göra något. Oavsett vem av oss som lagar maten smakar den lika och ser likadan ut, säger hon som till skillnad från sin mamma fått längre till jobbet eftersom hon bor i Almunge.
För att kunna fortsätta med cateringverksamheten har det lilla företaget växt till tre anställda och tar in extrapersonal vid behov. Vissa kunder finns kvar i Uppsala, men numera även i Knivsta och Sigtuna – och jobb finns det så det räcker.
Elin påpekar att hennes mamma ibland är väldigt snabb på att ta emot nya beställningar, trots att de kanske inte har tid.
– Då blir det jag som får säga stopp och att vi inte hinner, haha. Men det är också bra, för då lär sig kunderna att vara ute i god tid.
Vid kulturevenemang i CIK har Bistro Kvarnen öppet längre på kvällen och under hockeyläger i ishallen blir det extra mycket jobb.
– Då kan det vara 150 ungdomar som ska ha mat samtidigt som den vanliga lunchen. Så det här är ingen vanlig restaurang. Det lagas så mycket mat i det här lilla köket! säger Carina Sälling med ett skratt.