Miljonbesparing med ett kök

Omkring två miljoner skulle Knivsta kommun tjäna på att flytta all matproduktion i kommunal regi till det nya köket på Thunmanskolan. Det framgår av en utredning som kommunens kostchef tagit fram.

Knivsta2007-04-07 00:01
- Jag hoppas att förslaget att lägga allt på ett ställe klubbas så fort som möjligt, säger Ingela Nannström, kostchef i Knivsta kommun.
Hon ser många fördelar med att flytta mattillverkningen från Centralköket i Servicehuset till Thunmanskolan. Förutom en hög kostnadseffektivitet stärks kvalitetssäkerheten, arbetsgemenskapen förbättras och varmhållningstiderna förkortas. Dessutom frigörs lokaler i Servicehuset som, enligt Göran Nilsson (m) kan byggas om till arbetsplatser och mötesrum.
- Det är som är negativt är att de äldres matsal försvinner, men det hoppas vi kunna rätta till i och med att det planeras för ett nytt äldreboende, säger Göran Nilsson (m).

Om lagstiftningen medger det hoppas Ingela Nannström att en Bistro kan öppnas i Thunmanskolan som vänder sig till personal, gymnasieelever och seniorer.
Vad tycker personalen om förslaget?
- Den är med på det och önskar bara ett bättre namn på det som i dag kallas kommunens måltidsverksamhet, säger Ingela Nannström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!