Knivstabon Stellan Grönwall är en av dem som har reagerat på att perrongen flera gånger inte har sandats eller saltats. Han klarade sig nyligen från att ramla, men flera andra resenärer har inte haft lika stor tur.
– Det var väldigt halt på perrongen när jag var där. Jag var rädd att halka och hamna i problem när jag väntade på tåget till Uppsala. Vi får vara glada över att ingen allvarlig olycka inträffat ändå, säger Stellan Grönwall som skrivit om problemet på Facebook.
Det är Trafikverket som ansvarar för skötseln av perrongerna. I Knivsta har Trafikverket i sin tur anlitat en entreprenör som ska sköta halkbekämpningen.
– Perrongen är sandad, men när resenärerna upplever perrongen som glashal i flera dagar, så är den inte tillräckligt sandad. Det duger inte, säger Monica Swartz, enhetschef för drift och underhåll på Trafikverket.
Vad ska ni göra åt problemet?
– Vi ska ha ett så kallat snömöte med våra entreprenörer. Där ska vår medarbetare ta upp synpunkterna om perrongen i Knivsta.
Samtidigt får perronger inte sandas för mycket eftersom sanden då kan blåsa upp på människor när tåg kör förbi i hög hastighet.
– I värsta fall kan sand slå sönder saker, men det är sekundärt. Det viktigaste är att ingen halkar och skadar sig. Det ska absolut inte upplevas att det inte går att gå på perrongen. Det är inte ok, säger Monica Swartz.
Finns det risk att någon halkar ner på spåren?
– Nej, så nära spåret ska ingen stå, vare sig på vintern eller sommaren. Jag uppmanar alla att hålla avstånd till kanten.