Leken går ut på att många personer samtidigt tynger ner en sida av flotten så att den hamnar under vatten. Men leken kan gå snett, om någon hamnar under flotten.
Lena Larsson, kultur- och fritidschef i kommunen, håller med om att det finns risker med vattenleken. Det finns dock inga planer på att ta bort flotten för att undvika en eventuell olycka vid badplatsen.
– Den här leken har förekommit varje sommar och vi säkrar badflotten på olika sätt så att den inte ska gå att välta. Vår bedömning är att det här kan hända flera gånger under en badsäsong, men inte varje dag, säger hon.
Lena Larsson påpekar dock att kommunen kan välja att ta bort flotten om problemet blir större. Hon tycker att vuxna som märker att vattenleken är på väg att spåra ur har ett ansvar.
– Vuxna måste våga säga till när barn och unga gör sådana här saker. Och föräldrar som släpper iväg sina barn till badet bör prata badvett med dem, säger hon och påminner om att det pågår en pandemi och att det på området finns skyltar om att undvika trängsel.
– Gör man det så blir det inte så många personer samtidigt på flotten.
Enligt Göran Bertilsson på Svenska livräddningssällskapet är sjöar speciellt riskfyllda på grund av dålig sikt.
– I en sådan här situation när många leker tillsammans är det lätt hänt att någon halkar eller kommer i kläm och hamnar under vattnet utan att någon av de övriga lägger märke till det, säger han till SVT.