Knivstabagari fyller 10 år

Systrarna Jenny Skoglund och Karin Hansson driver Knivstabageriet, som firar tioårsjubiléum på lördagen.

Foto: Privat

Knivsta2010-10-16 09:08

– Vi har hyrt in en trollkarl, och så kommer vi ha ansiktsmålning, ponnyridning och tipsrunda. Vi kommer att sälja massor av utvalda varor för en tia, och kaffe och jubileumstårta för tio kronor.

Vad har hänt under dessa tio år?
– När vi tog över från början var bageriet nedgånget och i princip satt i konkurs. I början var det kaos, vi visste inget om att driva eget och var ganska unga. Nu har det dessutom blivit allt mer populärt med hembakat, man vill inte ha konserveringsmedel och surdegsbrödet säljer som sjutton.

Vad säljer ni mest av?
– Princesstårtor. Vi säljer också väldigt mycket surdegsbröd. Solroskubb, som är en slags sirapslimpa, och Öresundslimpa som är grov och osötad med surdeg, är andra favoriter.

Ni säljer även Laggalimpa och Alsikelimpa - har Uppland en egen baktradition?
– Vi hittade de gamla recepten här när vi tog över och började baka dem. Så om de är påhittade eller hur det ligger till från början vet inte vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!