3D-skrivare, GPS-enheter och små robotar att programmera men också läroböcker om och demonstrationer av hur digitala verktyg kan användas i undervisning fanns att se i Tilassalen. I angränsande mötesrum hölls föreläsningar om datorer, programmering och pedagogiska möjligheter tekniken ger.
Bland utställarna fanns inte bara läromedelsföretag och en representant från Nationalencyklopedin utan också elever och lärare från Knivstaskolor som visade hur de använt teknik på olika sätt. Hampus Ekbom och Noah Castor som går i sjunde klass i Alsikeskolan var två av eleverna.
I 3D-skrivaren på deras bord höll en karbinhake på att printas ut och eleverna demonstrerade för kommunens IT-chef Lars-Erik Andersson hur de gjort.
– Det är superroligt att höra dem berätta och se vad de gör. De påminner mig om hur jag själv satt med en ABC800 och provade mig fram, sade Lars-Erik Andersson.
I ett hörn av Tilassalen hade Sara Antell från Naturskolan ställt upp en dator som visade var i Knivsta det finns geocacher gömda. Med hjälp av en GPS-enhet inlånad från Biotopia berättade hon för intresserade kolleger hur geocaching fungerar och hur det kan användas i undervisningen.
Idrottsläraren Pernilla Söderqvist var en av dem, och hon har redan testat geocaching med elever i skolan där hon arbetade tidigare:
– Det är ett bra sätt att utforska omgivningarna och eleverna gillar det. Det vore bra om det fanns GPS-enheter att låna i kommunen, säger Pernilla Söderqvist.