Han tävlar i SM i kladdkaka
Hallå där...... Marc DiBiaso från Knivsta, som deltar i Kladdkake-SM på lördag.
Foto:
- Tävlingen avgörs under Chokladfestivalen på Nordiska museet. Över 200 personer skickade in recept och sedan valdes sex finalister ut. Vi ska baka kakan på plats och har 45 minuter på oss. Det känns lite nervöst, men roligt.
Hur länge har du varit kladdkaksfrälst?
- Min fru lagade kladdkakor först. Men för fem sex år sedan började jag experimentera med kladdkaksrecept. Pepparmyntsolja är till exempel gott att ha i. Nu bakar jag nog en kladdkaka i veckan i alla fall. Mina barn älskar kladdkaka!
Hur ska en riktigt god kladdkaka vara?
- Inte för mycket socker. Jag brukar ha 2 deciliter socker när de flesta recept har 3 deciliter. Och så dubbelt så mycket kakao. Satsa på chokladsmaken! Råvarorna är också viktiga. Jag tycker det är bäst med ekologiska varor.
2006 vann en kladdkaka med nougat, förra året en med vit choklad. Hur ser ditt succérecept ut?
- Jag gör en kladdkaksbotten som jag har en karamell med smak av fänskålsfrön på, det blir lite som knäck och smakar exotiskt fruktigt. Sedan toppar jag men en maräng med rom från Västindien. Och så använder jag bara ekologiska råvaror.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!