Företagare beredda på rivning

Byggnaderna med bland annat gymmet WE Knivsta, klädbutiken Family House och Systembolaget ska rivas så småningom för att ge plats åt nya bostadskvarter.

För ett år sedan öppnade Anders Olsson klädaffären Family House i Icas gamla lokal. Om några år måste butiken flytta om den ska finnas kvar i Knivsta.

För ett år sedan öppnade Anders Olsson klädaffären Family House i Icas gamla lokal. Om några år måste butiken flytta om den ska finnas kvar i Knivsta.

Foto: Tina Lövrander / UNT Arkiv

Knivsta2019-12-05 12:00

– Vi skrev hyreskontrakt på de premisserna. Vi har ett rivningskontrakt utan besittningsrätt och kör på så får vi se vad som händer om tre år eller fem år, säger Anders Olsson som äger klädbutiken Family House i Icas gamla lokal i Centrumhuset.

Är ni intresserade av att hyra lokal i något av de nya husen när de är färdiga?

– Det är absolut intressant om det fungerar i tiden och inte uppstår ett glapp. De ska ju bygga i tre etapper och vårt hus rivs sist, svarar Anders Olsson.

Byggherre i kvarteret Segerdal intill kommunhuset är Genova Property Group. Deras chef för stadsutveckling, Anna Molén, berättar att de börjar bygga på parkeringsplatsen.

– Vi kommer att bygga i etapper, så att till exempel gymmet kan flytta in nya lokaler över en natt. Först efter det rivs huset, säger hon.

Har du någon aning om hur mycket högre hyrorna blir?

– Nej, hyresnivåer är inget vi kan svara på i dagsläget. Marknadsmässiga hyror, svarar Anna Molén.

Systembolaget har funnits på samma ställe sedan de kom till Knivsta 2013. De har inte börjat planera för en flytt än, men enligt pressekreteraren Sofia Brännborn vill de finnas kvar i Knivsta.

Träningsanläggningen WE Knivsta har redan bestämt att de ska flytta in i nybygget när det är klart.

– Vi har löpande diskussioner med Genova som är vår hyresvärd redan i dag. Vi får vara med och påverka den nya lokalen. Vi blir otvivelaktigt kvar i kvarteret, bästa läget i Knivsta, säger delägaren Jonas Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!