Först ut för Knivstarevyn var föreställningen som hette just "Först ut".
– För vi var först ut att ha revy i Knivsta kommun, säger regissör Sussie Berglund, grundare till både teatergruppen och revyn.
Den första föreställningen innehöll olika sångnummer och sketcher där lokala nyheter uppmärksammades.
Garry Nilsson skrev sångtexter. Sussie Berglunds äldre bror Roger Berglund var med som munspelare och skådespelare. Yngre brodern hjälpte till att designa programmet. Hennes föräldrar sålde biljetter och hennes sambo hjälpte till med att snickra på scenen.
– Barnen hjälpte så klart till på sitt sätt. Vänners vänner ställde upp som skådespelare. Alla jobbade frivilligt på sin fritid, säger Sussie Berglund som fick betala alla kostnader ur egen ficka.
– Jag visste inte hur det skulle gå. Jag tänkte att det får bära eller brista. Men det kom så mycket folk, över tusen personer under de första föreställningarna. Och på den sista föreställningen fick publiken stå längs väggarna för att få plats, då lokalen Blå Wingen bara kunde ta in omkring 140 personer.
Första året hade Knivstarevyn fem föreställningar. De följande åren blev det nio.
I dag sponsrar företag med virke som teatermedlemmarna använder för att snickra ihop kulisser. Teater Suscena med sin Knivstarevy och sommarteater är i dag etablerade i Knivsta.
– Något år gjorde vi en sketch som hade en affisch som såg ut som framsidan på Knivstabygden, säger Sussie Berglund.
Mycket material hämtas nämligen från vardagen, nyheter, och såklart från Knivstabygden.
Just då blåser vinden starkt och tar tag i två askkoppar på vårt bord - och askan hamnar i våra kaffemuggar. Hon skrattar högt. Revyhjärnan är igång.
– Vi kan göra en rolig sketch av det här!
Att kunna driva teater i Knivsta, utan mycket stöd från Knivsta kommun, är värt en eloge, tycker Sussie Berglund. Hon jobbar som fritidsledare i Odensala, och bor i Knivsta.
När hon var 22 år gick hon en teaterutbildning på Calle Flygare. Hon ville bli skådespelerska och blev det också då hon medverkade i Växjörevyn. Senare arbetade hon hos Länsteatern Kronoberg som rekvisitör, statist och sufflös.
– Som sufflös hjälpte jag skådespelarna när de fick black-out. Då var det jag som sade deras repliker. Det var en viktig roll. Man sitter med under hela repetitionstiden och ska kunna allas roller. Det var lärorikt. Och jag fick jobba tajt med regissörer. Där lärde jag mig regiarbetet, säger Sussie Berglund.
Hon jobbade på länsteatern ett år och det var efter det som hon följde sin dröm och startade sin egen teatergrupp, Teater Suscena.
– Jag tänkte att jag använder mig av det jag har lärt mig genom åren, och ser om jag klarar det. Ibland har hon tvivlat och undrat vad hon håller på med, men när hon fått publikens positiva bemötande så har hon fått kraft att fortsätta och tänkt: "jag kan nog regissera ett år till."
Och nu har det rullat på i tio år.