Det har funnits en oro hos gästerna kring vem som skulle ta över ortens äldsta konditori. Men nu har de nya ägarna varit i gång i tre månader och alla vi frågar är nöjda med deras sätt att driva verksamheten.
– Det är fortfarande härligt att komma hit. Det är bra att det finns en sådan här mötesplats nära där vi bor, där man kan sitta ner och ha ett samtal. Våra barn brukar äta sina favoritpannkakor här och efteråt sitter vi och spelar något spel i lekhörnan, säger Panteha Taimoory som kommit till konditoriet med sonen Aiden.
En strid ström med kunder kommer denna varma dag in för att köpa allt ifrån matbröd till längder, tårtor och luncher. Runt borden närmast disken sitter en grupp stamgäster, och längre in sitter två personer med sina datorer.
Det var redan i april som makarna Belal Skatte och Linnéa Skoog köpte konditoriet av systrarna Jenny Skoglund och Karin Hansson.
– Det känns bra att ha sålt till några som fortsätter driva allt vidare, säger Jenny Skoglund, som jobbar kvar i bageriet.
De nya ägarna har tagit över personalen och företaget sysselsätter nu sju personer plus extrapersonal.
– Ja, vi behöver vara några stycken eftersom vi bakar allt på plats. Vi börjar klockan 4 på morgonen och arbetar i skift, berättar Belal Skatte som tidigt utbildade sig till bagare och konditor.
I 22 år har han arbetat på olika konditorier i Stockholm. Favoritbakverken är allt i choklad, samt prinsess- och schwarzwaldtårtor. Senast drev han Nybergs hembageri och konditori i Vasastan, ett konditori med anor från 1940-talet.
Linnéa Skoog började sin bana som prao-elev och tyckte det var så kul att hon fortsatte inom kafébranschen i Stockholm. Hon har bland annat arbetat på Thelins och Espresso house. Senast var hon avdelningschef på Åhléns citys kafé i Stockholm, där även det tidigare kaféet på Åhléns i Uppsala ingick.
Linnéa är dessutom utbildad förskollärare och forskar inom området. Hon har nyligen gett ut två barnböcker och kommer att fortsätta skriva parallellt med att hon arbetar deltid i konditoriet.
– Eftersom vi båda har drivit kaféer och konditorier åt andra så var vi inte så nervösa över att starta eget. Det känns som vi har koll på hur man gör och vi har letat efter ett konditori i Stockholm som skulle passa oss, men har inte hittat något.
Sedan såg de en annons om att konditoriet i Knivsta var till salu och fastnade direkt när de steg in i lokalerna.
– Vi tyckte det var jättefint, det här passar oss perfekt eftersom det är i gammal stil, säger Linnéa.
– Ja, det är familjärt och har stamkunder. Vi gillade atmosfären här, säger Belal.
Paret bor sedan många år tillbaka i Huddinge och har under sommaren hyrt en stuga utanför Knivsta.
Många Knivstabor var oroliga för att konditoriets prägel skulle försvinna med nya ägare, men paret Skoog-Skatte försäkrar att de vill behålla den familjära känslan.
– Vi kommer fokusera på att höja kvalitén och öka sortimentet genom att behålla det gamla och plussa på med lite nya grejer som kan tilltala unga. Exempelvis kommer vi utöver bryggkaffe använda vår espressomaskin mer och mixa upp med bakverk som innehåller mindre socker. Vi vill att både unga och gamla ska känna sig välkomna här.
Vad det gäller inredningen kommer de bara att byta ut trasiga möbler samt någon gardin. Den speciella tapeten i inre rummet, en kraftigt rosamönstrig sak kommer de behålla.
– Ja, den vill vi ha kvar! säger båda i en mun.