Anställd på Knivsta kommun stängs av

Knivsta kommun har stängt av en medarbetare efter misstankar om oegentligheter i samband med utbetalningar.

6 oktober 2016 13:09

Personalchef Gunilla Tuvin vid Knivsta kommun vill inte närmare gå in på vad misstankarna gäller, med hänvisning till att det rör sig om ett personalärende.

– Det är en utredning som pågår och vi vet ännu inte var den landar. Avstängningen är en försiktighetsåtgärd. Ingen polisanmälan är gjord, säger Gunilla Tuvin.

Vid vilka lägen stänger kommunen av personer?

– Av olika skäl kan det vara olämpligt att en person finns kvar i verksamheten, eller har tillgång till systemen, vid en utredning. Det ska vara så "rent" som möjligt när man utreder ärendet, så att säga.

Handlar det om pengar som försvunnit från kommunen?

– Nej, det gör det inte. Det handlar om saker som händer när man gör många utbetalningar och hanterar tillägg, att man ser till att det finns underlag som täcker allting.

Hur uppdagades detta?

– Det vill jag inte gå in på. Vi brukar inte lämna ut information om personalärenden, i synnerhet när det inte finns något beslut fattat.

Avstängningen gäller från slutet av september till mitten på oktober. Gunilla Tuvin vill inte kommentera vilken typ av tjänst utredningen rör.

Är detta svårt att utreda?

– Vi är snart klara, tror vi. Det är inte säkert att detta resulterar i någonting, det kanske är helt i sin ordning, men vi måste göra detta på rätt sätt, säger Gunilla Tuvin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Linderoth