Sven och Elisabeth Secher är i full gång med arbetet inför öppningen på lördag 4 juli. Deras verksamhet har uppskattats av många genom åren.
– Vi öppnade nog tidigare än så egentligen. Vi har ju haft grönsaksodling i många år och verksamheten har sedan växt fram successivt.
Sven berättar att de alltid varit lyhörda när besökarna kommit med idéer och önskemål. Idén med kaféet växte fram i ett samspel med kunderna.
– Folk frågade om vi inte kunde "koka lite kaffe också". Sedan dess har det rullat på och kaféet har blivit jättepopulärt.
Näsets Gröna odlar ekologiskt, fossilfritt, har en genomtänkt växtföljd och använder sig inte av maskiner. Ledorden är närodlat, hemlagat och hållbart.
– Vi försöker förebygga ogräset på ett hållbart sätt istället och får ändå fram en hel del matnyttigt per yta. Det handlar mycket om växtföljd och hur man jobbar för att få jordarna att fungera.Jag har ju hållit på så här jämt och nu har mina vuxna barn upptäckt att "farsan är ju ganska inne".
När pandemin kom fick paret Secher hitta nya kreativa lösningar för verksamheten, något som väckt uppskattning hos gästerna.
– Det är lite "först till kvarn". Vi vill att våra gäster förbeställer mat och fika via en länk på hemsidan. Vi gör då i ordning en kaffekorg med exempelvis paj, trädgårdssallad, soppa och fikabröd som står färdig att ta med sig ut i trädgården när man anländer. Det blir ju väldigt mysigt. När vi vet hur många som kommer kan vi fördela besöken och förebygga trängsel.