Fullt utvecklad brand på ett bageri

Just nu brinner det i en industribyggnad i Knivsta. Enligt räddningstjänsten rör det sig om ett bageri som står i lågor.

Det är i nuläget oklart hur branden uppstod i byggnaden.

Det är i nuläget oklart hur branden uppstod i byggnaden.

Foto: Utryckning Uppsala

Knivsta kommun2019-11-03 05:56

Larmet inkom klockan 05.53. Enligt de första uppgifterna från Storstockholms räddningscentral så är det en fullt utvecklad brand i ett bageri på Hyvelgatan.

- I princip brinner det i hela byggnaden som det startat i. Just nu koncentrerar vi på att det inte ska sprida sig till andra byggnader, säger Per Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Industribyggnaden ligger i AR-området i Knivsta, där flera näringsverksamheter har butiks- eller lagerverksamhet.

- Det finns en spridningsrisk, men det är hyfsat med utrymme till andra byggnader, säger Per Johansson.

Räddningstjänsten arbetar på platsen med fyra stationer. Den brinnande byggnaden är på runt 280 kvadratmeter och har två våningsplan. Enligt räddningstjänsten brinner det på olika ställen i hela byggnaden.

Har någon kommit till skada?

- Det finns inga personskador vad jag vet, säger Per Johansson.

Även polisen är på plats vid branden.

- Vi rubricerar det som mordbrand, men det är oklart vad som orsakat branden mer precist. Vi håller koll på platsen och möjligtvis utreder vi senare i dag, men nu låter vi räddningstjänsten jobba klart, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

I nuläget finns det ingen prognos för när elden kan vara under kontroll, men räddningstjänsten räknar med att det kommer pågå i flera timmar framöver.

Texten uppdateras.

Karta: Hyvelgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!